Kongress

Tankar i allmänhetPosted by Ordförande Sun, May 10, 2015 22:03:30

Så då är man precis hemkommen från Svenska Brukshundklubbens Kongress. Detta år höll vi till på Radissonblu Arlandia och det var lite drygt 120 personer som deltog. Det är lika roligt varje år att träffas och diskutera såväl dåtid som framtid. Dåtid i form av en verksamhetsberättelse för föregående år men kanske ännu mer framtiden genom förslag från Förbundsstyrelsen och motioner från distrikt och rasklubbar.

Detta år diskuterades bland annat de kommande reglerna för tävlingar och prov och även om alla inte får som de vill, av naturliga skäl om det finns olika förslag, så blev det ända bra diskussioner.

Det finns mycket kompetens bland de delegater som närvarar och man lär sig nya saker hela tiden. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar så delades det också ut medaljer till trotjänare och stipendier till årets klubb, årets eldsjäl och årets tjänstehundsekipage.

Ibland önskar jag att alla våra medlemmar skulle få möjligheten att delta på en Kongress, men då får vi nog hyra Friends arena om vi ska få plats.

Nog om detta nu laddar jag för den kommande spårtävlingen.

Barbro