I huvudet på Kopparbergs BK

I huvudet på Kopparbergs BK

Om bloggen

Denna blogg är ett försök att beskriva vardagen hos Kopparbergs Brukshundklubb såväl från styrelsens perspektiv som från några av våra medlemmar.

Århundradets hundfest!!!

TävlingPosted by Ordförande Thu, August 30, 2018 21:26:06

Nu har jag landat efter en fantastisk upplevelse i Ronneby där årets SM för de flesta av Svenska Brukshundklubbens grenar avgjordes. Det var ett jubileums-SM med anledning av att SBK fyller 100 år och det blev ett SM att minnas.

Efter några dagar när man får lite perspektiv på allt som hände kan jag bara konstatera att det var ett hejdundrande arrangemang där SBK:s Blekingedistrikt verkligen fått till det. Det var så roligt att kunna gå runt och titta på de olika tävlingsgrenarna och se alla fantastiska ekipage. Tyvärr missade jag vår egen representant Helena Canneryd och Cox som tävlade i IPO. Då satt jag i möte och diskuterade frågor högt och lågt. Helena och Cox var inte med i pallstriden men det var deras första SM och nu ser vi fram emot nästa år och hoppas att de kvalificerar sig då också.

Vädret var strålande, alla jag mötte var glada och den inlånade moderatorn och speakern vid stora scenen, Lisa Syrén (Ring så spelar vi), höll publiken igång. Det fanns även annat att titta på än våra egna grenar t.ex. Nose Work-tävlingar och man kunde pröva på Pay-and-run, Canicross där Gunilla Pöchhacker var en av dem som höll i arrangemanget.

Nästa år går SM för lydnad och rallylydnad i Hallsberg och då ska vi förhoppningsvis kunna hjälpa till med saker och ting men definitivt åka och titta. SM för bruks, IPO och mondioring kommer att gå i Katrineholm och då ska vi kanske samla ett gäng från Kopparbergs Brukshundklubb för att åka och titta.

Ha det gott hälsar Barbro