På gång

Tankar i allmänhetPosted by Ordförande Tue, March 14, 2017 08:57:38

Den här bloggen har hittills inte innehållit vidare värst många inlägg och inte varit synlig heller men nu gör vi nya satsningar. En blogg kan kanske kännas omodern men det är ett sätt att få fram våra tankar och förhoppningsvis ska vi inspirera några av läsarna.

Ett föreningsarbete sker i både stort och smått. På lokalklubben sker den mer direkta verksamheten med kurser, träningar och tävlingar och det är i allmänhet de flesta har sin kontakt med brukshundklubben. Ibland hörs röster om att på brukshundklubbens håller bara "eliten" till men det är nog så långt ifrån sanningen man kan komma. Alla är välkomna dit och det är inte bara något vi säger. Det betyder att det finns utrymme för både den nyblivna hundägaren som bara vill träffa likasinnade men också för de som har tävling som intresse och då kanske också har tagit sig till elitnivån.

Vet ni att i Svenska Brukshundklubben, dit Kopparbergs Brukshundklubb hör, så finns det i runda slängar 55 000 unika medlemmar av dessa så är det cirka 2 500 som tävlar på elitnivå, d.v.s. de är faktiskt i minoritet. De flesta medlemmar tävlar inte alls och en del av oss, t.ex. jag har inte ens hund för tillfället.

Vår ambition är att det ska finnas något för alla. Om man bara vill prata hund, dela med sig av tips och trix, kunna gå på promenader tillsammans med ett större gäng, tävla, fika, träna då finns det plats för dig. Välkommen!

Barbro

Fill in only if you are not real