Skam den som ger sig

Tankar i allmänhetPosted by Ordförande Thu, August 09, 2018 11:07:23
Det är ju en konst i att skriva för skrivbordslådan och när det gäller den här bloggen så har det inte blivit annat än skrivbordslådan, eller rättare sagt en plats i ett litet cybermoln någonstans. Nå i alla fall nu ska det bli ordning på det (får vi hoppas).

I går kväll den 8 augusti gästade hundcoachen Fredrik Steen oss för att prata om "mötet med hunden". Han var inbjuden av oss tillsammans med Ljusnarsbergs Kommun.
Det var en välbesökt tillställning och Fredrik gav nog många en hel del att tänka på.
Det är inte alltid enkelt att ha hund även om den övervägande delen såklart är både rolig och givande.
Vad gör man då när det krånglar till sig lite? Ja man kan såklart läsa böcker, bloggar, kolla på TV-program men man kan också besöka den lokala Brukshundklubben. På Brukshundklubben finns en stor samlad kompetens kring hund på bredden och på djupet och skulle det falla sig så att just det du behöver inte finns på den lokala klubben som finns ett mycket stort kontaktnät där man garanterat hittar någon som har svaret. I förra inlägget finns några siffror på hur stora vi är.

Ljusnarsberg hör till de hundtätaste kommunerna i Sverige, plats 41, och är den hundtätaste i länet. I runda slängar kan man säga att var 6:e kommuninnevånare har hund. Det är 13 kommuner i Sverige där var 4:e person har hund och 18 kommuner där var 5:e har hund och så kommer Ljusnarsberg på nästa nivå tillsammans med 36 andra kommuner. Rikssnittet är var 11:e person och i storstadsregionerna hamnar man på var 23:e ungefär.
Det betyder att en hund är ett vanligt inslag på gator och vägar i byn med omnejd. Vi kan inte nog betona att alla är välkomna till oss i Brukshundklubben. För att prata, träna i stort och smått eller bara ta en kopp kaffe.
Vi har öppen träning/pratstunder på torsdagskvällar med början klockan 18:00 och i höst är det kursverksamhet på gång.
Vill du bli medlem så hittar du information på hemsidan www.kopparbergsbk.se eller så kommer du och besöker oss på klubben.
Vi ses!
hälsar Barbro

Fill in only if you are not real